Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spexande nior bjödpå gott och blandat

Gott och blandat. Påklätt och naket. Så kan årets julspex på Kyrkbacksskolan beskrivas. Trots den korta tiden hade årets nior fått ihop ett julspex som fick publiken på gott humör.

Annons
SO-läraren Ronny Edwardsson och spexaren Freddy Lindblad duellerade om vem som först kunde tömma skålarna med ätbart innehåll, med bakbundna händer.

Publiken var med på noterna från första sekunden. Den tunga musik som ”bandet” öppnade upp med fick publikens armar att sträcka sig uppåt och klappa i takt. De efterföljande busvisslingarna och ropen kan sannerligen ses som ett gillande.

Något som är givet när det kommer till julspex är häcklandet av lärarkåren. Med glimten i ögat fick de sig en och annan gliring, om än ganska snälla sådana.

SO-lärarna Ronny Edwardsson och Johan Ragnarsson medverkade dock aktivt i spexet, i programpunkten Vem kan slå Freddy och Jonathan. En tävling inte helt olik tv-programmet Vem kan slå Filip och Fredrik.

Tidigare videoinspelningar gjorde klart att lärarna var oslagbara i sportutövande. 2-0 till lärarna sade allt. Freddy och Jonathan hade dock några ess i rockärmen. I frågesporten på scenen tog Jonathan hem segern och i ätduellen tog Freddy hem segern. Därmed var ställningen 2-2.

Tävlingen fick avgöras med sten, sax, påse. Som väntat kröntes också Freddy och Jonathan till kungar i tävlingen.

Skakande rumpor, halvnakna killar, historier, kortfilmer, sång och musik. Allt fanns med under den drygt timmen långa föreställningen. Publiken var aktiv och kommentarerna haglade oavbrutet. Allt var maxat och roligt. Att de spexande eleverna endast övat sedan i torsdags märktes inte.

– Det har varit stressigt och det har funnits många olika viljor om vad vi ska göra, sa Katarina Johansson och Carin Friborg.

– Men när allt var klart var det bara att köra.

På frågan om det hade varit roligt att ordna årets julspex svarade spexarna enigt:

– Skitkul!

”Bandet” invigde årets julspex med tungt, takfast gung.
Linn Hansson läste små, något häcklade, verser om lärarna.
Dansant trio
SO-läraren Ronny Edwardsson utmanades i frågesport i tävlingen Vem kan slå Freddy och Jonathan.
Sumobrottaren Emelie Samuelsson var en av konfrenciererna.
Jonathan Fredriksson klinkade fram lite musik.
Sten, sax, påse avgjorde tävlingen Vem kan slå Freddy och Jonathan.
Dansant kvartett.
Dansanta tjejer.
Marcel Bürgi var både konfrencier och historieberättare.

Mer läsning

Annons