Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF mötte politikerna

Av naturliga skäl var det de äldres situation som stod i fokus när politikerna besökte SPF. Både ris och ros framfördes av deltagarna.

Annons
Hans Hedborg (C) var en av de politiker som talade till SPF:arna.

I mångt och mycket kan konstateras att enigheten mellan de partierna i Ljusnarsberg är ganska stor. Frånsett de olika ideologierna har alla kommunens bästa för ögonen, som Astrid Dahl, (V), uttryckte det. Hur framtiden ska byggas finns dock delade meningar om.

Frågor om såväl ombyggnaden av Koppargården som hemtjänsten och lokaltrafiken avhandlades. Partierna gav sin syn på saken i de olika frågorna, med utgång från respektive valmanifest.

Ifrågasattes gjordes bland annat ombyggnaden av Kyrkbacksskolan. Med tanke på att andelen äldre är fler än antalet elever på skolan, konstaterade Ulf Hilding (M) att fördelningen av resurser varit ojämn.

Medhåll fick han av till viss del av Ewa-Leena Johansson (S), som även påpekade att de största investeringarna som kommunen gjort, historiskt sett, var byggandet av Treskillingen samt om- och tillbygganden av Solgården.

Vid en utfrågning av detta slag blir det ofta mycket ris åt de kommunala verksamheterna.

– Men det är mycket viktigt att även påpeka det som är bra. Jag har fåt mycket hjälp av kommunen och det på ett bra sätt, sa en av deltagarna

Saknades vid mötet gjorde Kraftsamling för Ljusnarsberg och Mitt val.

Mer läsning

Annons