Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprider glädje och gör nytta

Tjugo minuter tar det att klippa en gräsmatta. Sedan kör Servicegruppen vidare till nästa uppdrag. Som osynliga handen säkerställer de att allt är i sin ordning
i kommunen.

Annons
- Jag känner till varenda sten, säger Anne-Marie Hööst som gärna klipper samma område som hon brukar.

Arbetsledare Tomas ”Totto” Karlsson hade tre dagars semester förra sommaren. I år har han en hel vecka. Men trots det kommer han in under dagen för att hjälpa till, resten av veckan ringer telefonen tidigt.

– Det är så roligt att ringa och väcka dig, det får jag aldrig göra annars, säger Anne-Marie Hööst som har varit en del av Servicegruppen sedan 1999.

Men Tomas Karlsson störs inte av samtalen.

– Pensionärerna måste ha det bra, säger han.

Det är hos dem Servicegruppens fokus ligger. Förutom kommunala uppdrag som att flytta ut vårdcentralen, tar de hand om pensionärernas trädgårdar både vinter- och sommartid. På en dag kan de få in ett 40-tal beställningar spridda över kommunen. Dagen efter får de ofta glad respons.

– I dag ringde en man och sa att han satt och tittade ut över Sveriges vackraste gräsmatta, säger Thomas Larsson.

Servicegruppen är en kommunal satsning, och består av sju heltidsanställda som har någon form av arbetsskada. Utöver det tillkommer praktikanter och sommarjobbare.

De flesta har varit där i mer än tio år. Därför, tror Anne-Marie Hööst, har de en bra sammanhållning. De är nästan som en familj.

För två år sedan tillkom innebandytränaren Tomas Karlsson som arbetsledare, med inställningen att jobbet skall var kul för att det skall bli bra. I dag tror de att det är den positiva inställningen som gjort att de blir överrösta med uppdrag.

– Klippa gräs? Glöm det! Hade jag sagt för tio år sedan. Nu kan jag inte tänka mig något annat, säger Anne-Marie Hööst.

Mer läsning

Annons