Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställdalens stationsområde rustas upp

Ställdalens stationsområde kommer att fräschas upp i år. Planerna på att börja bygga resecentrum i Kopparberg får vänta, men kommunen kommer ta över kiosken vid järnvägsstationen för att kunna använda platsen senare.

Annons

Stationsområdet i Ställdalen ska börja förbättras snart, enligt näringslivsutvecklare Tomas Larsson.

– Vi planerar att börja där i år. Först vill vi diskutera med Bergslagens kommunalteknik vad det kan bli för åtgärder och vi vill höra med Ställdalsborna hur de vill ha det, säger han.

Bättre miljö

Tanken är att det ska bli en bättre miljö i stationsområdet. De olika trafikslagen med cyklister, gångare och bilister ska kunna mötas enklare. Ett gångstråk skulle behöva byggas och belysningen skulle också behöva förbättras.

Enligt ekonomichef Bo Wallströmer finns en summa pengar avsatta för att göra förbättringarna i Ställdalen.

Arbetet med att bygga nytt resecentrum i Kopparberg får dock vänta till 2012-2013, eftersom det saknas pengar. Det finns redan en väntsal i stationshuset, men den kan inte kommunen använda sig av.

Problem med sikten

– Det är inte vi som äger fastigheten och det finns problem med sikten ut. De resenärer som väntar på bussen ser inte när bussarna kommer, säger Tomas Larsson.

En idé har varit att riva järnvägskiosken som ligger bredvid och bygga en ny väntsal på platsen. Ljusnarsbergs kommun har nu bestämt sig för att köpa kiosken.

Ett köpeavtal är upprättat mellan ägaren och kommunen. Men det kommer att ta några veckor innan allt formellt pappersarbete är färdigt. Enligt Tomas Larsson är köpet ännu inte reglerat.

– Vi vill utveckla resecentrum i Kopparberg och Ställdalen. Dels för att ge bättre service, dels för att det ska bli trevligare, säger han.

Mer läsning

Annons