Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendiepremiär på traditionellt firande

Nyfiken, intresserad, omdömesgill och ansvarstagande. De egenskaperna gjorde Emil Wass till ungdomsstipendiat under valborgsmässofirandet igår.

Annons
En hel del folk trotsade den våta och kalla väderleken och gick ut för att värma sig vid årets våreld. Dock var det inte alls lika mycket folk som det brukar kunna vara enligt arrangörsklubbens ordförande Stefan Frisk.

Det var allra första gången som stipendiet delades ut av föreningen bakom hemsidan Kopparbergarn.

- I våra stadgar står att överskottet från verksamheten ska gå tillbaka till kommunivånarna, och då främst ungdomarna och de äldre, berättade Björn Öringbäck.

Ungdomsstipendiater väljs ut av styrelsen, och när det gäller premiärmottagaren Emil Wass kändes han aktuell bland annat för sina insatser i Motorklubben Kopparberg där han verkar såväl som ungdomsledare och funktionär.

Det var han även under valborgsmässoafton då han stod för de musikaliska inslagen tillsammans med Lilly Röök-Sahlin och Yvette Ebbink. Vårtalade gjorde arrangerande motorklubbens ordförande Stefan Frisk.

- Inte för att jag hade tänkt tala, men eftersom jag frågat bland annat politiker och fått nej, så är det tydligt att ingen har något att säga trots att det är dubbla val i år, konstaterade han som då antog uppdraget för egen del.

Läs mer i fredagstidningen.

Mer läsning

Annons