Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjernfors campingöppnar snart på nytt

Under flera år har campingen i Stjernfors varit stängd. Men nu ska det bli ändring på det. Annika och Bengt Papmehl Dufay har slitit i veckor för att kunna öppna den igen.

Annons
Från dröm till verklighet. Annika och Bengt Papmehl-Dufay har legat i för att få drömmen om en egen camping förverkligad.

En förfrågan om att driva campingen med tillhörande kafé kom inledningsvis till golfklubben i Stjernfors. De ansåg sig inte ha möjlighet att driva den och tackade därför nej.

Genom sitt styrelseuppdrag i golfklubben fick Annika Papmehl Dufay nys om saken i ett tidigt skede. När klubben avslog förfrågan tog i stället en annan idé form i hennes huvud. Att hon och maken Bengt skulle förverkliga sin dröm om att driva en camping.

Öppnar fredagen den 13:e

Efter att Ulf Anagrius, som äger området, sagt ja till deras förfrågan om att ta över driften gjorde de slag i saken. Fredagen den 13 maj ska flaggorna hissas och campingen och kaféet öppna för allmänheten.

– För oss blir det ingen otursdag, utan en lyckodag, säger de.

Möjligheten att få träffa folk med olika nationalitet och liknande intressen är det som driver dem.

Vana campare

– Vi är vana campare och vet av erfarenhet vad en sådan vill ha. Vi ser fram emot många roliga möten med trevliga människor.

– Kan vi dra ett strå till stacken i att göra Kopparberg mer attraktivt så känns det jättebra.

Annika har i och med övertagandet av campingen sagt upp sin fasta tjänst som fritidspedagog i Saxdalen, Ludvika kommun. Någon tjänstledighet beviljades inte.

– Men jag ser det inte som en förlust, utan som en möjlighet, säger hon.

Förklaringen ligger till viss del i att Annika har Ménières sjukdom – en kronisk sjukdom i innerörat som ger yrselattacker i kombination med hörselnedsättning och öronsus. Att då arbeta i en miljö med höga ljud har varit påfrestande.

Städat och röjt

I flera veckor har paret städat, putsat, röjt sly, målat och fixat hemsida för att bli klara i tid. De fyra stugorna har fräschats upp och kaféet har fått sig en rejäl omgång. Under försommaren ska de också öppna ett loppis i ett av uthusen och möjlighet att köpa lokala hantverk ska också finnas.

– Det här blir ett uppstartsår då vi ska vi lyssna av vad folk vill ha.

För deras förhoppning är att kunna fortsätta driva campingen i många år framöver.

Annikas mopp är välanvänd efter allt städande.
Stugorna har fräschats upp, både in- och utvänduígt.

Mer läsning

Annons