Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för informatörtjänst

Intresset för den nya tjänsten som informatör i Ljusnarsbergs kommun är stort. En vecka innan ansökningstiden går ut har 32 personer sökt tjänsten.

Annons

– Det är en otrolig volym, säger kommunchef Tommy Larserö.

– Det verkar finnas gott om personer i branschen som söker jobb.

I och för sig hade han hört att det finns en del informatörer som inte fått jobb efter avslutad utbildning. Men att den här tjänsten skulle få så många sökande kommer ändå som en överraskning.

– Jag har ingen uppfattning om vilka kvalifikationer de sökande har, säger Larserö. Jag väntar med att gå igenom ansökningarna till efter att ansöknings-tiden går ut kommande fredag.

Innan en ny informatör anställs kommer Ljusnarsbergs kommun att besätta två andra tjänster, fastighetschef och personalsekreterare.

– Vi har sex sökande till tjänsten som fastighetschef och 16 till tjänsten som personalsekreterare, säger kommunchefen. Vi håller på med intervjuer. Dessutom håller vi på att ta in en del referenser. Vi försöker vara så grundliga vi kan kring dessa rekryteringer.

Tjänsten som fastighetschef är ny. Den ersätter posten som verkställande direktör i det kommunala fastighetsbolaget Ljusnarsbergs Fastighets AB. Den nuvarande vd:n går i pension inom kort.

– Det finns personer bland de sökande som jag tror passar för jobbet som fastighetschef, säger Tommy Larserö. I slutet av nästa vecka hoppas jag vi kan bestämma vem som ska erbjudas jobbet.

Troligtvis kommer då också Thomas Krenchels efterträdare som personalsekreterare att utses.

Mer läsning

Annons