Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandnära tomter blir särskilt KF-tema

Möjligheten till bygglov på strandnära tomter ska diskuteras som ett särskilt tema på kommunfullmäktige. Detta efter en interpellation i ämnet från Henk Bijloo (KFL).

Annons

Det var på kommunfullmäktiges möte på torsdagskvällen som Bijloos interpellation, politikers fråga ställd till kommunalrådet, togs upp. Frågan var ställd till Ewa-Leena Johansson (S), kommunalråd i Ljusnarsbergs kommun.

– Vi bestämde på mötet att skjuta denna fråga till kommunfullmäktiges möte i november. Strandnära tomter är en del som ingår i vårt strategiska arbete med översiktsplanen för kommunen, men det är ett ämne som är värt att diskutera lite bredare där alla partier ges möjlighet att yttra sig, säger Ewa-Leena Johansson.

Därför beslutade fullmäktige att avvakta med frågan för att kunna förbereda sig för en djupare diskussion i ämnet i november i stället.

Idén om att underlätta för nybygge på strandnära tomter har diskuterats under några år i kommunen.

I sin interpellation framhåller Bijloo att strandnära tomter är en bra möjlighet för byar som Hörken och Silverhöjden att växa och förstärkas strukturmässigt.

Bijloo tycker också att processen för att möjliggöra strandnära husbygge bör påskyndas så lämpliga tomter finns tillgängligt om efterfrågan på tomter ökar till följd av ökad gruvnäringsverksamhet i Ludvika kommun som ligger nära Ljusnarsberg.

Mer läsning

Annons