Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängigt värre med Disney

Svängigt värre blev det när eleverna på Kyrkbacksskolan bjöd på konsert med Disney som tema.

Annons
Koncentrerat. Eleverna går helhjärtat in för uppgiften i konserten med Disney-tema. Fr v Oscar Harju, Tindra Norgren, Alexandra Tsupukka och Felicia Lidman.

Lite nervöst känns det att gå upp på scenen intygade några av de medverkande eleverna strax innan det var dags, men samtidigt roligt.

Valdemar Eliasson ser med spänd förväntan fram emot sin insats. Han ska föreställa Mowgli i Djungelboken och framföra ett solonummer tillsammans med kompisen William Wecklauf som agerar Baloo i låten ”Var nöjd med allt som livet ger.”

– Jag brukar inte vara nervös när jag uppträder. Det är kul att stå på scenen. Man är som i en annan värld, säger Valdemar.

Årskurs 3–5

Valdemar beskriver en skön känsla och ger sig sedan iväg för att förbereda sig tillsammans med övriga i kören som består av elever i årskurserna 3-5.

Musikskolans elever, på flöjt, klarinett och fiol, är också beredda och intar sina platser. Lärarna Helena Engström Anestedt och Ida Blomkvist hälsar publiken i Kyrkbacksskolans aula välkomna och så rullar programmet igång.

Soloinsatser

Disney-låtarna avlöser varandra. Några av eleverna gör soloinsatser, medan kören förmedlar ett budskap både genom sång och med sina kroppar. Allt medan instrumentalisterna låter musiken flöda ut i lokalen.

Eleverna har jobbat med konserten sedan i höstas, men först på riktigt allvar under vårterminen.

Efter ett genrep på förmiddagen blev det skarpt läge inför sina skolkamrater. På kvällen gav eleverna konserten för föräldrar och vänner.

Flödade. Musiken rann ut i Kyrkbacksskolans aula. Fr v Tove Wåström, Amanda Vikander Eriksson, och Isabelle Lönnström Karlsson. I förgrunden syns läraren Helena Engström Anestedt.
En duo. Sara Zedig och Linnéa Eriksson var sångsolister under konserten.
Violonisten Angelica Lönnström Karlsson är koncentrerad på sin insats i konserten på Kyrkbacksskolan i Kopparberg. I bakgrunden syns Oscar Harju.
Trivdes. William Wecklauf och Valdemar Eliasson sjöng tillsammans låten Var nöjd med allt som livet ger ur Djungelboken. I bakgrunden syns delar av kören.

Mer läsning

Annons