Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Z och Just Started Rollin på scenen igen

Sven Zetterberg och killarna i bandet Just Started Rollin möts på bluesscenen igen. På lördag kväll på Hörnkrogen i Kopparberg.

Annons
På scenen igen. Isak Sandvik, Michael Andersson, Christoffer Karlsson och Sven Zetterberg.

– Vi är inne på andra året nu, jag och killarna i Just Started Rollin, Vi spelar tillsammans när vi får tid, säger Sven Zetterberg.

När bandet släppte sin första platta fanns Sven med där och spelade. När bandet haft konserter, som i Bångbro Folkets hus och på bluesbåten, har Sven funnits med.

– Det är kul att lira med musiker från en yngre generation. Jag är ju inne i 50-60-talets blues och soul och kör mycket tolvtaktsblues medan de har sin egen stil och det tycker jag att killarna gör riktigt bra. De är inte så bundna vid det gamla, Muddy Waters-stilen.

Exakt vad som ska spelas på lördag kväll på Hörnkrogen får den som kommer dit höra.

– Men jag kan säga som så att det blir en bluesblandning. Mina låtar som bandet hänger på och så kör vi deras låtar som jag lirar med på.

Sven har tagit ett mentorskap för bandet med killarna från Lindesberg och Kopparberg; Isak Sandvik, Michael Andersson, Christoffer Karlsson.

– Jag har spelat munspel i femtio år nu och Christoffer går i munspelsskola för mig också, säger Sven.

Just Started Rollin bildades för några år sedan. De hette från början Youngsters blues när de skulle ha sin första konsert, men snart byttes bandnamnet ut till Just Started Rollin.

Mer läsning

Annons