Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tages värdshus kan ha stängt för gott

En epok är på väg att gå i graven. Tages värdshus har varit stängt sedan början av december förra året. DLoomans wärdhus/Bångbro AB gick i konkurs i början av februari. Alla ansträngningar att hitta en köpare har varit förgäves.

Annons
Stängt. Som det ser ut i dag kan sista gästen ha varit på anrika Tages. Intresset för att ta över rörelsen är minst sagt svagt.BILD: MARIA ANDREASSON

– Eftersom rörelsen varit stängd en längre tid redan innan konkursen var det aldrig aktuellt för mig att försöka driva verksamheten i väntan på en lösning, säger konkursförvaltare Robert Asplund, advokat vid Lindahls i Örebro.

Inga intressanta bud

Första spåret har varit och är att hitta någon som är beredd att ta över restaurangverksamheten. Det andra är att försöka sälja fastigheten. Men hittills har det gått trögt.

Konkursförvaltaren har via annons försökt få in anbud på rörelsen i sin helhet, alternativt fastigheten respektive rörelsen var för sig utan någon vidare framgång.

– Det kom in några bud, säger Robert Asplund. Men inget av dem är intressanta. Nu har anbudstiden har gått ut. Det är för närvarande inte aktuellt med någon ny annons.

Som en tidsmaskin

När konkursförvaltaren var och tittade på lokalerna fascinerades han av alla inventarier och maskiner med mera. Han beskriver det hela som en tidsmaskin.

– Bord, stolar, dukar och annat är vad jag förstår från 1960-talet. Rent musealt är det en fascinerade syn. Men det är kanske inget som säljer i det här sammanhanget.

Robert Asplund för nu diskussioner med ett par intressenter. Vad dessa kommer att leda till hoppas han visar sig under den närmaste tiden.

Mer läsning

Annons