Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tilltänkt fastighetschef:”Jag känner mig inte mogen”

Ljusnarsbergs kommun erbjöd den nya tjänsten som fastighetschef till Maria Draxler, från Kopparberg. Men efter några dagars betänketid tackade hon nej till jobbet.

Annons

– Jag känner mig inte mogen för jobbet, säger Maria Draxler, som jobbar som byggnadsinspektör vid Bergslagens miljö- och byggförvaltning i Lindesberg.

Tommy Larserö, kommunchef i Ljusnarsbergs kommun, är den förste att beklaga att huvudkandidaten valde att tacka nej i sista stund.

– Maria har de kvalifikationer som behövs, säger han. Dessutom är hon härifrån och kan kommunen. Jag tycker det är synd att hon sade nej. Men vi kan bara respektera hennes beslut.

Sju sökanden

Totalt var det sju sökande till tjänsten som fastighetschef. Förutom Maria Draxler intervjuades tre till av kommunens rekryteringsgrupp.

– Vi har inte tagit ett slutgiltigt beslut hur vi ska vidare, säger Tommy Larserö. Men det lutar åt att vi inte kommer att gå vidare med någon av de andra som intervjuats. Förmodligen blir det en ny annons.

Drar ut på tiden

Hur som helst kommer rekryteringen av en fastighetschef att dra ut på tiden. Någon gång i sommar som tidigast kan tjänsten tillsättas.

Tjänsten som fastighetschef ersätter den nuvarande tjänsten som verkställande direktör i kommunägda Ljusnarsbergs Fastighets AB.

Den nuvarande vd:n Lars Westlund blir pensionär och lämnar sin tjänst inom kort.

Mer läsning

Annons