Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tord Westin tar över efter Ken Karlsson

Nu är det klart med vem som efterträder avhoppade Ken Karlsson (S) som ordförande i kommunfullmäktige. Det blir Tord Westin (S), som tar över ordförandeklubban när fullmäktige sammanträder i maj.

Annons
Tord Westin (S).

– Att frågan dragit ut på tiden beror på att Tord Westin inte var valbar vid fullmäktiges senaste sammanträde, säger kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S). Men nu är alla formaliteter avklarade när det gäller Ken och Ulla Kalander-Karlssons avsägelser och vilka som ska efterträda.

Tord Westin, som nyligen utsågs till ordförande i kyrkofullmäktige efter Ken Karlsson, är en välkänd socialdemokrat i Ljusnarsberg och har sysslat med kommunpolitik under många år. Han har suttit i fullmäktige ett antal mandatperioder.

Löst alla vakanser

– Han har också haft ett antal andra politiska uppdrag och även suttit med i direktionen för Bergslagens kommunalteknik, säger Ewa-Leena Johansson. Nu har vi löst alla vakanser som uppstått och jag tycker vi lyckats fylla luckorna på ett bra sätt.

Socialdemokraterna Ljusnarsberg ska nu påbörja rekryteringsarbetet av nya politiker inför valet om två år. De flesta av dem som har förtroendeuppdrag i dag har varit med rätt länge.

– Vi måste föryngra. Men det blir jättetufft. Folk står inte kö för att engagera sig politiskt. Många har synpunkter i olika frågor, men är inte villiga att ställa upp, säger Ewa-Leena Johansson som står fast vid sitt beslut att sluta som heltidspolitiker efter den här mandatperioden.

Kick off-resa

I slutet av april har arbetarrörelsen chartrat en Ålandsbåt. Partistyrelsen och socialdemokrater från fem-sex län kommer då att träffas för att diskutera valet 2014.

– Det blir som en kick-off, säger kommunalrådet. Från Ljusnarsberg blir vi tretton deltagare. Jag hoppas vi kan få tips om nya tankebanor med mera.

Mer läsning

Annons