Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffpunkten som förenar i byn

Gemensamma krafter får Folkets hus att leva upp. Byalaget och Old Wheel städade bort vintern.

Annons
Viktig punkt. Arbetet och gemenskapen kring Folkets hus stärker det lilla samhället tror Leif Nilsson, Ingemar Liss, Bengt Papmehl-Dufay och Birger Fredriksson. En lokal som redan är fylld med aktiviteter flera dagar i veckan.

 När inte så mycket annat finns kvar i byn blir det gamla Folkets hus en viktig punkt.

– En sammahållande länk men även en kulturbevarare, säger Bengt Papmehl-Dufay i Ställbergs byalag som tillsammans med Leif Nilsson och Ingemar Liss fyller på förrådet med pellets.

Byalaget äger Folkets hus och ansvarar för dess skötsel. Föreningen Old Wheel hyr en lokal och är med den här dagen för att snygga till utvändigt, få ordning på dansbanan och utemöblerna.

– Vi har haft lokalen här i ett år nu med bland annat motorkafé varje måndag, säger Birger Fredriksson i Old Wheel.

På en liten ort är samarbete viktigt.

– I vår förening samlas vi kring bilarna och lite nostalgi. Men egentligen är inte intresset viktigast, det är gemenskapen. Att träffa människorna, säger Jerry Bergman i Old Wheel.

– Även de som inte har bilintresset är välkomna till träffarna, säger Birger.

Huset ska vara en samlingsplats där gemenskapen blir det bärande. Fler händer orkar mer än få och att dela glädje blir dubbel sådan.

– Städdagen avslutas med att vi käkar tillsammans. Det blir ärtsoppelunch, meddelar Bengt.

Insats. Jerry Bergman snyggar till minigolfbanan i trädgården när föreningen Old Wheel tillsammans med Ställbergs byalag har en gemensam städdag vid Folkets hus.

Mer läsning

Annons