Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tjänster tas bort

Ett förslag till framtida personalorganisation för Ljusnarsbergs Fastighets AB börjar bli klart. Kommunens ekonomichef Bo Wallströmer informerade kommunstyrelsen om förslaget på onsdagen.

Annons

– Jag föreslår bland annat att kommunen övertar fastighetsbolagets administrativa verksamhet, säger ekonomichefen. Att slå samman de administrativa delarna är fördelaktigt för kommunen. Förslaget innebär en minskning av bemanningen med tre tjänster.

Utredaren föreslår också att det kommunala bolaget konkurrensutsätter skötsel, drift och underhåll genom upphandling. Bo Wallströmer tycker den frågan är ett lämpligt uppdrag för den fastighetschef som ska anställas så fort som möjligt.

I samband med informationen till kommunstyrelsen klargjorde Leif Jörner Pedersen (V) att hans parti kommer att säga nej till att den här delen läggs på entreprenad.

Extra möten

– Jag tycker också att kommunen ska överta ansvaret för lokalvården från LFAB. Det bör kunna ske vid halvårsskiftet i år. Ett annat förslag från mig är att den blivande fastighetschefen får utreda den i kommunen samlade vaktmästarorganisationen.

Närmast kommer fastighetsbolagets styrelse att kallas till ett extra möte för att ta ställning till förslaget. Även kommunstyrelsen måste hålla ett extra möte.

– För att vi inte ska tappa för mycket tid föreslår jag att kommunstyrelsen tar upp frågan den 17 mars före kommunfullmäktiges möte senare samma dag, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S). Om vi inte kan göra så kan vi inte ta ett beslut förrän i maj eftersom fullmäktige inte har något sammanträde i april.

Mer läsning

Annons