Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Kull ställer utpå Galleri Blå Soffan

Hans mamma berättade att han redan som treåring målade på väggarna – och på den vägen är det. Nu ställer Ulf Kull ut sina verk på Galleri Blå Soffan

Annons
Många av Ulf Kulls verk är ganska stora. Detaljrikedomen i bilderna är förvånansvärt bra, med tanke på att färgen sprejats dit med så kallad airbrush-teknik.

Ulf Kull är till största delen självlärd inom konsten. Han har provat på det mesta. Men det finns en teknik han brinner lite extra för, och det är att måla med airbrush, samma teknik som används för motivlackering på exempelvis bilar.

– Jag har motivlackat en husbuss och några motorhuvar, men mest målar jag på duk, berättar han.

Tekniken har Ulf använt i mer än trettio år, fast under tjugotalet av dem låg målandet mer eller mindre på is. Under den tiden satsade han bland annat för fullt på gården utanför Kloten där han tillverkade allt från ost till sylt.

Numera är den verksamheten så got som nedlagd. Ulf har istället en allfix-firma där allt från snickeri till måleri ingår.

– Jag ådrar och marmorera även exempelvis dörrar och bord med hjälp av tekniken. Den delen av verksamheten har ökat, berättar han.

På Galleri Blå Soffan finns allt från tavlor till brevlådor och skyltar utställda. Allt målat med airbrush. Ja, någon enstaka tavla har också fått hjälp av penseln, berättar Ulf.

Några av hans verk fanns med under adventsutställningen på galleriet. Annars är denna utställning den första separata på ungefär 30 år.

– Men jag hoppas kunna fortsätta att ställa ut.

Ulf Kulls verk kan ses på Blå Soffan fram till 22 januari.

Rosor vid mur, heter verket.

Mer läsning

Annons