Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga miljöpartisterhoppas på två mandat

Miljöpartiet i Ljusnarsbergs kommun har återuppstått lagom till valet. Målsättningen är att få två mandat i kommunfullmäktige den kommande mandatperioden.

Annons

– Målsättningen är realistisk, säger Carolina Gudmundsdotter, som är första namn på miljöpartiets kommunlista. Förra valet fick vi 68 röster, men hade behövt 70 för att få ett mandat.

De senaste två åren har Frida Wiklund varit ensam medlem i Ljusnarsbergs lokalavdelning. Men nu har ytterligare fem personer blivit med och alla kandiderar till fullmäktige.

– Vi är alla under 30 år, säger MP:s toppnamn. Många i Kopparberg är glada över att det finns ett parti med många yngre. Vi tror att många kommuninvånare sympatiserar med vår politik.

Carolina Gudmundsdotter är uppväxt i Kopparberg men har under lång tid bott på andra orter. I november förra år flyttade hon tillbaka.

– Jag har en son på sex månader och min tanke är att han ska få växa upp här. Nu ser jag fram emot att få jobba med politik på lokal nivå.

En fråga som miljöpartiet kommer att prioritera är marknadsföring av Ljusnarsbergs kommun. Det gäller att försöka få fler människor att flytta till kommunen.

– Man kan inte bromsa sig upp för en backe. Men att skjuta till mera pengar till marknadsföring för att nå ut behöver inte vara den enda lösningen. Vi måste också ta hjälp av nya medier för att synas mer, säger Carolina Gudmundsdotter.

Andra frågor som miljöpartiet tänker jobba med är ungt entreprenörskap och skolan. Miljöpartiet tänker bland annat jobba för mer personal i skolan och mer mat tillverkad av ekologiska och närproducerade råvaror.

Mer läsning

Annons