Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar ordnar gratis lek och idrott

Två veckor med kvällsaktiviteter, bollspel och träningslekar, helt gratis på gräsytan vid Malmtorget. Det arrangerar tre ungdomar på eget initiativ för barnen i Junis Kopparberg, IOGT-NTO:s juniorförbund.

Annons

Benjamin Nilsson, David Biljoo och Emelie Alm berättar varför de ställt upp ideellt som tränings- och lekledare för både liten och stor denna sommar.

– Vi vill att barn och ungdomar i Kopparberg med omnejd ska komma igång, komma ut och börja leka med varandra, säger David Biljoo.

– För många föräldrar är det kanske svårt att låta barnen delta i särskilt många sommaraktiviteter eftersom det kostar pengar, men här kan de vara med helt gratis, fyller Benjamin Nilsson i.

Alla eftermiddagar vecka 28 och vecka 29 träffas de tre på Malmtorget för att styra upp lekarna.

– Hittills har det blivit mycket bollsport, både lekar och match, säger Benjamin.

– Vädret är inte på vår sida men när det var uppehåll en kväll härom dagen kom runt 25-30 ungdomar hit, berättar David.

Främst vänder de sig till barn men alla som kommer dit är välkomna att delta.

De tre ungdomarna som ligger bakom initiativet har själva varit med i Junis Kopparberg under uppväxten, nu är de hjälpledare.

– Det gav en något att göra, jag såg det som en mer organiserad fritidsgård, säger Benjamin.

Ideellt. Tre hjälpledare i IOGT-NTO:s ungdomsförbund Junis i Kopparberg arrangerar kvällsaktiviteter på Malmtorget.Foto: Sofia Gustafsson
Slår ett slag för leken. Benjamin Nilsson och David Biljoo vill att barnen i Kopparberg ska få något roligt att göra tillsammans, när det inte är sommar ordnar de ibland disco eller LAN.
Det sportades på alla håll och kanter under kvällsaktiviteterna vid Malmtorget i veckan, både doppboll och fotboll hanns med.
Stor och Liten. Som uppvärmning arrangerades en doppbollsmatch där både vuxna och de lite mindre barnen deltog.

Mer läsning

Annons