Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väg 50 ska bli säkrare

Väg 50 mellan Grängesberg och Kopparberg har brister i trafiksäkerhet och bärighet. Nu ska vägen förbättras.

Annons

Det är en 14,4 kilometer lång vägsträcka som har svaga vägkanter, branta slänter och bitvis dålig sikt. Nu ska riksvägen byggas om för att säkerheten ska bli bättre och för att bärigheten på vägen ska bli bättre. Arbetet startar i slutet av augusti och beräknas bli klart i år, enligt Trafikverket.

För tio år sedan genomfördes ett liknande vägarbete på väg 50 från Laxbäcken till Rundberget. Nu fortsätter förbättringsarbetet från Rundberget till Grängesberg. Bland annat ska sidoräcken sättas upp på vissa vägavsbitt. Träd ska tas bort så sikt förbättras och så att vägbana efter nederbörd torkar upp snabbare. Slänter ska göras mer flacka.

Några nya uppställningsplatser ska byggas samt förlängning ske av några redan befintliga sådana. De största åtgärderna sker på vägsträckor med tillåten hastighet på 90 kilometer i timmen.

Avverkning av träd planeras, enligt Trafikverket, ske i augusti-september. Förstärkningsjobb planeras ske i mitten av september. Målsättningen är att allt arbete är klart i år. Under pågående vägarbete kommer framkomligheten på vissa delar av väg 50 vara begränsad.

Mer läsning

Annons