Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägförening hoppas på hjälp från kommunen

Vägsträckan mellan Dammen och Rällsögården måste få en ny beläggning. Men sådant är kostsamt. Därför hoppas den lokala vägsamfälligheten att kommunen ska hjälpa till.

Annons

Dammen-Rällsåns vägsamfällighetsförening dras med höga kostnader för väghållningen på sträckan mellan Dammen och Rällsögården.

Dagligen sker ett stort antal transporter av varierande slag, till och från Rällsögårdens behandlingshem. Gårdens lantbruksmaskiner trafikerar också sträckan regelbundet. Utmed vägsträckan finns även tio fast boende och femton fritidshusboende.

Vägen håller inte för den stora belastningen och vägsamfälligheten tvingas därför åtgärda vägskador ofta.

Nu står de dessutom inför ännu en större upprustning, med ny beläggning av oljegrus på vägsträckan. Med den vägbeläggning som rekommenderats, och med ett statlig bidrag på 70 procent, innebär detta en kostnad på 150 000 kronor för samfällighetens fastighetsägare. Med en billigare lösning hamnar summan på 89 000 konor.

3 000 till 5 000 kronor

För de fast boende hamnar kostnaden på 3 000–5 000 kronor.

Fritidshusägarnas kostnad blir 700–900 kronor. Rällsögårdens andel av kostnaden är drygt 43 000. Till detta kommer också en årlig utdebitering på 20 000 kronor.

Vägsamfälligheten hoppas nu att kommunen ska kunna stå för en skälig del av extrakostnaderna för väghållningen på sträckan.

Mer läsning

Annons