Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vält lastbil orsakade trafikkaos

(UPPDATERAD 13.20) Ett vält lastbilssläp orsakade under fredagsförmiddagen stora trafikproblem på riksväg 50 norr om Kopparberg. Nu är platsen åter fullt framkomlig.

Annons

Lastbilen körde omkull vid sjutiden i morse i höjd med Silverhöjden nära gränsen mot Dalarna. Flera timmar senare blockerade släpet fortfarande ena körfältet på riksväg 50.

- För lastbilstrafiken är det totalstopp i båda riktningar. För personbilar är det stopp i södergående riktning, sa Anders Wallin, länsvakthavande befäl vid Örebropolisen, till na.se strax efter klockan tio.

Alternativa vägar saknas

Problemet förvärrades av att det enligt polisen inte gick att dirigera om lastbilstrafiken. Maxhöjden är för låg vid en viadukt på en närliggande väg.

Men strax efter 10.30 var olycksplatsen rensad så pass mycket att även lastbilar kunde passera. Fortfarande fick poliser dirigera trafiken i området, eftersom endast ett körfält var farbart.

Klockan 11.45 blev det totalstopp igen på vägen när lastbilssläpet skulle bärgas. Klockan 12.12 var ena körfälttet åter öppet och trafiken kunde börja rulla igen.

Full framkomlighetTrafikverket meddelade under eftermiddagen att det nu åter är full framkomlighet på platsen.

Mer läsning

Annons