Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarhemmmet kantvingas att slå igen

För drygt ett år sedan öppnade Christer Påhlman vandrarhem i Åparken. Hyreskontraktet sades dock oväntat upp. Nu är han på jakt efter en större fastighet att bedriva verksamheten i.

Annons
Christer Påhlman (i mitten) söker med ljus och lykta efter en fastighet där han kan bedriva vandrarhem. Med på bilden är också sambon Annika Erlandsson och sonen Patrik Påhlman.

För drygt en månad sedan köpte Christer Påhlman ett tvåfamiljshus i Bångbro. Den ena lägenheten har familjen bosatt sig i och i den andra delen bedrivs vandrarhemsverksamhet. Problemet är dock att rummen är för få.

Konstgjord andning

– Vi kör med konstgjord andning just nu. Det måste till en lösning, och det snarast, säger Påhlman, som vidare berättar att han just nu tvingas säga nej till personer och företag som vill hyra ett rum.

Lämplig fastighetPåhlman har också varit i kontakt med kommunen i hopp om att få hjälp att hitta en lämplig fastighet.

– Jag är hoppfull och stödet från kommunen är mycket bra. Det är viktigt att det finns ett vandrarhem i kommunen.

I juni förra året öppnade Påhlman vandrarhem i Åparken. Huset ägs av det statliga bolaget Statens bostadsomvandling. De har till uppgift att hitta nya användningsområden för fastigheterna. Opera på Skäret använde då två våningar för boende till sina artister.

Kontrakt sades upp– Sedan visade det sig att Opera på Skäret hade behov av hela fastigheten, och i augusti sades mitt hyreskontrakt upp.

Uppsägningstiden gick ut lagom till den här sommaren. Hela vinterhalvåret har det dock varit full snurr på vandrarhemmet.

– Så det finns ett behov, helt klart.

Kan tvingas stänga

Om Påhlman inte hittar en alternativ fastighet inom kort tvingas han dock att slå igen vandrarhemmet.

– Det går inte att få ihop det ekonomiskt på fyra rum. Jag hoppas på en snar lösning.

Fakta: Åparken

Hyreshuset i Åparken var ett av dem som kommunens fastighetsbolag avyttrade i början av 2000-talet, till följd av ett avtal med staten för att minska antalet outhyrda lägenheter.Många hus i det kommunala fastighetsbeståndet revs. Åparken räddades undan rivningen, med syftet att inhysa andra verksamheter där.Huset ägs av Statens bostadsomvandling, vars uppgift är att hitta nya användningsområden för fastigheten, i samarbete med lokala entreprenörer och verksamheter.

Mer läsning

Annons