Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Variationsrika arrangemang hos kammarmusikförening

Det ges program i samband med såväl Kulturglimtar i juni och Treskilligdagen i juli. Totalt åtta evenemang är inbokade med Ljusnarsbergs kammarmusikförening.

Annons

Nya året tar avstamp årsmötet den 26 februari. Då står lokale unge musikern Emil Hermansson för musiken och kommer bjuda på boogie-woogie och jazz på piano.

Strax därefter, 28 februari, ges tillfälle att ta del av Grand Tango. Ett gäng som under 20 års tid turnerat i Europa och låtit åhörarna höra musik från den argentinska tangons guldålder. 

Moréns kvintett gästar kammarmusikföreningen i mars. På eftermiddagen den 21 mars intar kvintetten församlingshemmet. Glatt och svängigt ska det bli och det handlar om jazz inspirerad av Svend Asmussen. ”Vi kan garantera en underhållande kväll med musik i toppklass av denna ensemble vars kärna ingår i Ludvika spelmanstrio” utlovar programmet. 

18 april handlar det om Bergslagens kammarsymfoniker. Ett fyrtiotal musiker ingår och ger en efterlängtad konsert i Kopparbergs kyrka och församlingen är också medarrangör.

Därefter följer Kulturglimtar och Treskillingdagen, innan det är dags för besök av blåsarkvintetten Sonus 12 september.

Sista programpunkten sker 5 oktober då Nils Parling-dagen uppmärksammas av Roger Broberg och Åke Lundberg som musicerar och berättar om författaren.

Mer läsning

Annons