Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värket har öppnat

Över 4 miljoner kronor har Torbjörn Nilsson och företaget Bandstål satsat på Hälso- och friskvårdscentret Värket i Bångbro. Nu har anläggningen öppnat och redan har 120 personer tecknat ett medlemskap.

Annons
Ett krafttag för Ljusnarsberg. Med satsningen på Värket vill Anders Sjöberg och Torbjörn Nilsson främja folkhälsan i hela norra länsdelen.

Idén till att bygga och inreda ett 700 kvadratmeter stort gym i Ljusnarsbergs kommun väcktes hos Torbjörn i fjol.

– Vi hade köpt industrifastigheterna i Bångbro av kommunen och funderade på hur vi skulle använda lokalerna, berättar Torbjörn.

Första tanken var att hyra ut industrilokaler till andra företag. Men tanke nummer två blev i stället att själva satsa på något i de nyinköpta lokalerna. Något helt annat än den ordinarie verksamheten i familjeföretaget Bandstål.

– Först tänkte vi bygga ett träningscenter för våra hyresgäster. Sedan tänkte vi på hela Ljusnarsberg. Att bygga ett hälsocenter som främjade folkhälsan i hela kommunen.

Från idé till genomförande har Torbjörn inte särskilt långt och nu är gymmet färdigbyggt och premiäröppnat. I går, lördag, hade de öppet hus och visade upp anläggningen.

– Vi har kapacitet för 1200-1500 medlemmar. Vårt första mål är 350-400 årsmedlemmar. Då når vi en break-even-point som gör att vi får in pengar till en heltidsanställd instruktör. Nästa delmål blir 700 medlemmar och då ska vi kunna ha ännu fler anställda instruktörer på deltid.

Förutom privatpersoner som medlemmar har diskussioner inletts om samverkan med företag där de anställda ska få tillgång till friskvårdsanläggningen.

Redan nu har Värket ett tiotal instruktörer knutna till sin verksamhet med Anders Sjöberg som anställd. Ett samarbete med Kopparberg aerobic club, som lagt sin förening i malpåse och flyttat sin verksamhet till Värket, är också ett faktum.

– Det här är ett högriskprojekt, det är jag medveten om. Men ska vi ha en positiv utveckling i Ljusnarsbergs kommun måste vi våga satsa på sådant vi tror på. Och genom att vi själva nu hårdsatsar på detta hoppas vi också kunna inspirera andra aktörer i kommunen att våga satsa på sådant som de tror på och brinner för, säger Torbjörn Nilsson.

Medlemsskapet

Som ny medlem i Värket gör man en personlig hälsoplan tillsammans med en instruktör. Nästa steg i medlemsskapet är att man får ett individuellt anpassat friskvårds- och träningsprogram med individuella målsättningar. Denna plan kan sedan uppdateras och förändras allteftersom att delmål i den personliga utvecklingsplanen uppnås. Mellan klockan 5-24 sju dagar i veckan är Värkets anläggning tillgänglig för sina medlemmar.

Mer läsning

Annons