Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläcka försenar det nya centralkökets start

16,5 miljoner kronor är avsatt i budget för det nya centralköket. Budget beräknas hållas men ombygget drar ut på tiden på grund av bland annat en vattenskada i köksfastigheten.

Annons

– Vi har som ambition att kunna ha det nya centralköket i drift från den 1 mars 2015, berättar Bo Wallströmer, kommunchef i Ljusnarsbergs kommun.

Anledningen till att renoveringen och ombygget av det nya centralköket tar längre tid än ursprungsplanen beror som sagt bland annat på en vattenläcka i källaren till köket som orsakade en vattenskada där torkfläktar behövde sättas in. Dessutom blev det en del merjobb vid åtgärder i ombygget i köket då det vid upphandlingen av entreprenaden inte fanns ritningar på alla detaljer i fastigheten, bland annat vad gällde hur golvet i köket var uppbyggt.

– Men vi räknar ändå med att kunna hålla byggbudgeten trots att det tar lite längre tid än vi hade tänkt.

Under tiden som renoveringen

av centralköket sker så tillagas maten till kommunens verksamheter i centralköket i Nora kommun. Sedan transporteras maten till Kopparberg. Merkostnaden för detta, inklusive transporter, har tidigare beräknats till cirka 400 000 kronor. Och om centralköket inte blev klart till nyår så ska hyrestiden i Noraköket förlängas vilket alltså har skett.

Mer läsning

Annons