Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi räknar med plus 1,7 miljoner”

Stora förändringar är på gång inom arbetsmarknadsenheten i Ljusnarsbergs kommun. I början av nästa år kommer fyra eller fem personer i servicegruppen att sluta.

Annons

– Vi har valt att inte förlänga deras förordnanden, säger bildningschef Anders Nordlund. Anledningen är att vi inte fått de bidrag från Arbetsförmedlingen som vi trodde vi skulle få.

En specialpedagog

Men det är inte bara neddragningar inom bildningsförvaltningen. En specialpedagog kommer att anställas vid Garhytteskolan från höstterminen 2012.

– Antalet elever kommer att minska marginellt nästa år, säger bildningschefen. Men det kommer inte att påverka personalstyrkan vid skolorna.

Inom sociala och allmänna utskottet är inga personalförändringar med i det förslag till budget 2012, som kommunstyrelsen skickat vidare till kommunfullmäktige.

”Ganska svag budget”

– Det är en ganska svag budget, säger kommunens ekonomi-chef Bo Wallströmer. Vi räknar med ett överskott på 1,7 miljoner kronor. Det vore önskvärt med ett överskott på mellan fem och sju miljoner kronor för att vi ska uppnå god ekonomisk hushållning. Men det målet uppnår vi inte. Resultatet får helst inte bli mindre än 1,5 miljoner kronor.

Ökat konto för oförutsett

I år har kommunstyrelsen haft en miljon kronor till oförutsedda utgifter. Nästa år höjs summan till 1,5 miljoner kronor. På sikt är målet att ha tre miljoner kronor till oförutsett.

– När det gäller likviditeten bör den inte understiga 13 miljoner kronor, säger ekonomi-chefen. Den är fortfarande ganska ansträngd. Vi bör förstärka likviditeten framöver.

När det gäller investeringar är det rimligt att satsa mellan åtta och nio miljoner kronor per år. Men så mycket blir det inte 2012.

Ledningar och asfalt

– I budgeten har vi avsatt 6,5 miljoner kronor, säger Bo Wallströmer. Det handlar bland annat om några nysatsningar. I Herrhagen ska ledningar bytas ut och ny asfalt läggas. Garhytteskolan kommer att få ny ventilation och vid stationen i Kopparberg ska det bli ett resecentrum.

Mer läsning

Annons