Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucia: Skicka dina bilder till na.se

Det är Lucia-dagen. Hur firar du och din familj? Skicka dina bilder till na.se!

Annons
Min dotter Isabella, här 9 år, Lucia på Wallerska skolan förra året.

Vad innebär luciadagen för dig? Tidig morgon med pepparkaksgubbar, tärnor, tomtar och sång? Eller kanske en fikastund med kollegorna? Skicka in bilderna som berättar något om just din luciadag till [email protected]

Vi sammanställer inskickade bilder till ett bildspecial på na.se - ett urval av dem kommer också att publiceras i papperstidningen. 

Tomtenissan Alice Dahlgren 1år firar Lucia på Gotland hos farmor och farfar.
Här är jag och min äldste son Adrian am Zoll på luciamorgonen i Kumla. Det var jättemysigt.
Såg ett väldigt fint luciatåg som arrangerades av Lilla Svenska Skolan på Kho Lanta, Thailand. Tyvärr gör inte bilden tåget rättvisa, men de sjöng väldigt bra. I bakgrunden ser man Klong Dao-strandens ljus spegla sig i buktens vatten.
Såg ett väldigt fint luciatåg som arrangerades av Lilla Svenska Skolan på Kho Lanta, Thailand. Tyvärr gör inte bilden tåget rättvisa, men de sjöng väldigt bra. I bakgrunden ser man Klong Dao-strandens ljus spegla sig i buktens vatten.
Första Lucian med våran fina kille Melvin Björnberg 4 och 1/2 månad. Mammas och pappas stolthet!
Glad Lucia önskar Leia 8veckor som bär en klänning som hennes farmor haft när hon var liten.
Alexandra 6 år förbereder sig för årets lucia.
Jobbar sedan några månader tillbaks på statistikbyrån i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou.  I morse kom jag på att det faktiskt är Lucia idag. Kunde snabbt konstatera att SVTPlay visar Lucia från Örebro. Rusar snabbt ner till datorn/TVn för att konstatera att datorn blev kvar på jobbet igår... Så vad göra? Bara att palla upp mobilen mot frukostjuicen och titta.
Vår lille tomtenisses första jul och Lucia!
Första gången 3-åriga Mathilda deltar i luciatåget på dagis. Hon sjöng sin favoritlåt Blinka lilla ”härna” där tillsammans med sina dagiskompisar och fröknar.
Mosters tomtenisse.
Jag och min bästa Maria vän har förmodligen gått vårat sista luciatåg idag i Filadelfiakyrkan då vi tar studenten till sommaren. Från vänster. Maria och Elin på Karolinska skolan
När man är sjuk och missar Lucia på dagis får man ju vara Tomte hemma istället :-) Hampus Haglund 2,5 år.
Elias.
Deisy som tärna :) mvh Katarina från Fjugesta.
– Det är mysigt att fika efter luciatåget! Bäst var pepparkakorna med strössel och  kristyr, säger Nellie Abelson, 4 år, på Klockarängens förskola i Lillån.
Lucia har alltid varit speciellt för mig men karaktären ändras med åren och intressena. I år hade jag lagom fått koll på Tomtedräkter och glitter till barnen när det var dags att även utrusta ponnyn…. God Jul från Klara och tomten Simson.
Maja äter lucia fika på Sagogårdens förskola.
Lillebror Jonathan hade fint Luciafirande på förskolan på morgonen, stora syster Felicia var med och tittade på i väntan på sitt eget på skolan.
Lisa 2 år som pepparkaksgumma :-). Glad Lucia!
Rasmus Johansson på väg att lussa på Ölmbrotorps skola.
Här kommer mina Lucior :-)
Min dotter Alma, 16 månader firar lucia på sin förskola Villekulla i Örebro.
När man har ett sjukt barn å inte får gå på lucia då får man fixa ett hemma.
En bild på våra underbara barn. Fea, Tim och Teo Nordström.
Här är en stolt tärna Julia Forsberg 9 år som just sjungit med sin kör Ceciliakören på Luciakonsert i Olaus Petri kyrkan. Så vackert och stämningsfullt. Vi firar Lucia med tända ljus, lussekatter, pepparkakor och luciakonsert.

Mer läsning

Annons