Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurade till sig 80 000 kronor

Närmare 80 000 kronor misstänks en man i 50-årsåldern ha fått i kommunalt försörjningsstöd utan att ha rätt till pengarna. Enligt åklagaren har han fått beloppet genom att ge felaktiga uppgifter om sin ekonomi.

Annons

Utbetalningarna har pågått åtta månader. Den misstänkte åtalas vid Örebro tingsrätt misstänkt för bidragsbrott. Utbetalningarna ska ha skett vid åtta tillfällen och varierat på summor mellan 5 600 kronor och 15 600. De felaktiga uppgifterna består enligt åtalet av att mannen inte redovisat ett privatkonto han hade pengar på. På så sätt fick han ut närmare 80 000 kronor i försörjningsstöd.

I samband med åtalet för bidragsbrott krävs han på skadestånd med de belopp han fått ut, plus ränta. Under polisförhören har han nekat till brott. Vid rättegången begär åklagare Henrik Campner vittnesförhör med företrädare för kommunen angående utbetalningarna.

Bevismaterialet består också av handlingar där den åtalade intygat att de uppgifter som han lämnat stämmer. Bevis vid rättegången blir även de bestämmelser som gäller vid ekonomiskt bistånd och den skyldighet sökanden har att lämna sanna uppgifter om sin ekonomi. Kontoutdraget från privatkontot ingår också i bevisningen.

Mer läsning

Annons