Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Make knivskuren av hustrun - ljög i rätten för att fria henne

Paret gjorde vad de kunde för att hustrun inte skulle dömas.
Det hjälpte inte.
Nu får kvinnan fängelse för att ha knivskurit sin make i ansiktet.

Annons

Två rättegångar har hållits i det här målet vid Örebro tingsrätt. Under förhandlingarna har både kvinnan och mannen berättat olika saker om vad som hände den där kvällen i juli när de var hemma i sitt hus i Sydnärke.

Mannens sista version gick ut på att han hade skurit sig själv i ansiktet när han mekade med en bil i garaget. Att han tidigare pekat ut sin hustru som den skyldige ville han inte kännas vid längre.

Kvinnan hade vid den första rättegången erkänt att hon var arg den här kvällen och att hon gått in i huset och hämtat en kniv. När hon kom tillbaka hade hon ”fört” kniven till makens ansikte och oavsiktligt skadat honom.

Vittne hörde hotUnder rättegång nummer två tog kvinnan tillbaks de uppgifterna. Någon kniv ville hon inte kännas vid längre.

Nu fanns det annan bevisning. Ett vittne berättade att han hört kvinnan hota sin make och därefter gått in och hämtat en kniv.

Döms för grov misshandelDomstolen noterar också att det inte fanns någon bil i garaget som mannen kunde ha mekat med. Några blodfläckar fanns det inte heller där, vilket det borde ha gjort med tanke på skadan.

Kvinnan döms nu till 1, 5 års fängelse för grov misshandel. Hon fälls även för ett hemfridsbrott.

Mer läsning

Annons