Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktstriden i SD fortsätter

Maktstriden inom Sverigedemokraterna i länet fortsätter. Förundersökningen om stöld av frimärken mot SD-politikern Lennart Johansson är nedlagd. Nu gör Lennart Johansson en motanmälan mot distriktsordföranden för förtal.

Annons

Turerna är många och krångliga. Tidigare arbetade Lennart Johansson och David Kronlid ihop i landstingspolitiken. David Kronlid är oppositionsråd i landstinget för Sverigedemokraterna och Lennart Johansson arbetade som partiets politiska sekreterare.

Men samarbetet började gnissla så till den grad att de två inte kunde arbeta tillsammans längre. Lennart Johansson slutade.

Det var i samband med att han avgick som David Kronlid polisanmälde honom för stöld av frimärken. Värdet skulle uppgå till flera tusen kronor.

— Det finns både bevis och motiv, hävdar David Kronlid.

Men polisen valde att lägga ner förundersökningen.

– Jag visste hela tiden att det inte fanns någonting att gå på och att det inte skulle bli något av den här anmälan, säger Lennart Johansson.

Han har nu anmält David Kronlid för förtal.

– Han har spridit ut detta om att jag skulle ha stulit via media och det dröjer sig kvar hos folk. Jag får ofta frågor hur det är det här med stölderna, säger Lennart Johansson.

David Kronlid har försämrat hans chanser i politiken, menar Lennart Johansson.

David Kronlid är inte orolig över polisanmälan.

– Nej, det är jag inte därför att jag vet att jag är oskyldig, säger han.

Mer läsning

Annons