Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många reaktioner efter "guldskojarna"

Många läsare har reagerat och hört av sig efter NA:s artikel om guldskojarna som härjar i länet.

Annons

NA berättade under tisdagen om Kristina som råkat ut för en man som vinkade in henne på rastplatsen från motorvägen. Mannen, som talade engelska, berättade att han behövde bensinpengar för att ta sig till sjukhuset. I utbyte skulle Kristina få en guldkedja och guldklocka i pant. Han fick 200 kronor och lämnade en guldkedja och en guldring i pant - som visade sig vara fejk.

- Han skulle ringa för att lämna tillbaka pengarna, men det gjorde han ju aldrig. Hans visitkort stämde inte heller. Men jag anade att något var lurt, så jag gav honom bara 200, först ville han ha 1000 kronor, berättade Kristina.

Under tisdagen har NA tagit emot flera mejl och telefonsamtal från personer i länet som råkat ut för liknande händelser.

- Råkade ut för en guldskojare förra året utanför örebro på motorvögen. Bilen stog i diket och han sprang ut på motorvägen och viftade. När jag stannade försökte han rycka upp min bildör men den var löst och jag vevade ner rutan. Han ville ha pengar till bensin och erbjöd mig guld klockor och kedjor i utbyte, berättar en manlig läsare.

Han förstod direkt att något var lurt och gav inte ifrån sig några pengar.

- Jag sa att jag inte hade några kontanter men då ville han följa med in till stan så att jag kunde ta ut pengar. Han körde efter mig in till Örebro med bilen som skulle vara slut på bensin. Jag stannade utanför en pantbank och vevade ner rutan, sa till honom att gå dit in med ditt guld så löser dom det åt dig. Han blev mindre glad, stod och skrek på mig när jag körde iväg, berättar han.

Guldskojare blåser bilister

Har du sett eller råkat ut för guldskojarna i länet? Kommentera nedan.

Mer läsning

Annons