Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manson "lämnad" vid altaret

Massmördaren Charles Manson ser ut att förbli en av de mest ökända ungkarlarna i amerikanskt fängelse.En 43-årig man som hittades livlös i en arrestcell i polishuset i Sundsvall natten till måndag förklarades död när han senare fördes till sjukhus.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Lugn natt i länet

– Det har varit en lugn natt, säger Kenneth Johanesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Sverige

Man dog i polisarrest

En 43-årig man som hittades livlös i en arrestcell i polishuset i Sundsvall natten till måndag förklarades död när han senare fördes till sjukhus.

Mannen hade omhändertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), rapporterar P4 Västernorrland.

"Dödslista" kan komma till Sverige

"Det svarta registret" - där offentligt anställda hängs ut på nätet med namn, bild, adress och telefonnummer - har vållat debatt i Danmark. Lärare och anställda i socialtjänsten anklagas för bland annat maktmissbruk, psykisk terror och barnarov, skriver Berlingske. "Det svarta registret" är också ett politiskt parti.

Enligt webbsajtens grundare, och partiledare, Ole Christensen finns planer på att utvidga sajten till Sverige, Norge, Tyskland och USA.

Världen

Manson "lämnad" vid altaret

Massmördaren Charles Manson ser ut att förbli en av de mest ökända ungkarlarna i amerikanskt fängelse.

80-åriga Manson har fått tillåtelse att gifta sig med 27-åriga fästmön Afton Elaine Burton, men nu riskerar planerna att gå i stöpet. Paret har ännu inte gjort slag i saken, och äktenskapslicensen kommer att gå ut innan nästa besökshelg infaller på fängelset i Corcoran.

Kroppsdelar funna på polisstation

Polisen i Unnao i den indiska delstaten Uttar Pradesh har gjort ett makabert fynd. På en polisstation har man hittat säckar med mänskliga kroppsdelar, skriver CNN.

Upptäckten gjordes i samband med städning, i ett rum som varit låst en längre tid. Fram till 2008 användes rummet som bårhus.

Stor ökning av självmord i Grekland

Antalet självmord steg med över 35 procent i Grekland när regeringen 2011 under påtryckningar från internationella långivare införde hårda åtstramningar. Det visar en ny studie.

Amerikanska och grekiska forskare analyserade självmordsstatistik från de senaste 30 åren och jämförde med den ekonomiska utvecklingen i landet. De räknade också in dödsfall som troligen var självmord, även om de officiellt registrerats som olyckor.

Mer läsning

Annons