Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor av gratisnöjen i Örebro i helgen

Sista helgen före lön och mycket månad kvar i slutet av pengarna?Ingen fara, Örebro kokar av gratis för dig som vill göra helgen till något extra men inte kan lägga ut så mycket.

Annons
Linnéa Yngström och Kim Allanson har varit tillsammans i fyra månader. Deras tips en fattig helg är att leva på den mat som finns hemma, bara ta det lugnt och ha kul tillsammans. Bert Dimberg är lagledare för ÖSK:s division II-lag. Alla som vill bli insatta i fotbollen borde gå och titta på träningsmatcherna på Behrn Arena, menar han. Ida Nordin, Linnéa Wahlström och Björn Nordin studerar alla tre. De gillar att besöka Örebro konsthall och rekommenderar utställningen ”Exit ”. Den består av dödsdömdas sista ord. I Nicolai kyrka övar organisten Karl Magnus Jansson och cellopedagogen Ingrid Morgan på lördagens konsert.

När NA:s redaktion fick tipsa om gratisnöjen under helgen strömmade idéerna in. Kulturredaktionen hade tankar om konstrundor, kyrkokonserter och biblioteksbesök, insändarredaktören tipsade om loppmarknader och bytardagar, sportredaktionen berättade om fritt inträde på träningsmatcher, en politisk reporter hade idéer om spaningar och en natt-redigerare gav tips om att rensa och sortera hemmavid.

Som köpstoppare blev jag riktigt imponerad. Inte har jag märkt av den här ådran hos mina arbetskamrater under de snart tio månader jag bloggat på na.se om mitt köpstopp. Snarare har jag fått intrycket att de tycker att jag gett snålheten lite av ett ansikte.

Själv föredrar jag att kalla min läggning ekonomisk. Genom att gå på gratisevenemang då och då kan jag klippa till med en mer kostsam konsert eller resa senare. Dessutom gör fritt inträde att min tröskel för att komma iväg sänks rejält. I helgen vill jag gå på konserten i Nicolaikyrkan. Jag menar – cello och Vivaldi tillsammans bara måste jag få höra.

Utställningen på Konsthallen där hundratals dödsdömdas sista ord ristats in vill jag också se. Dessutom vill jag hinna med att träna löpning och gå en skogspromenad. Kanske hittar jag någon fälld sälg som jag kan ta videkvistar från?

Hej helgen! Här kommer jag!

Fotnot 1: Här hittar du min köpstoppsblogg.

Fotnot 2: För mer detaljer kring evenemangens tider och platser se sidan 41 i NA del 1 i dag.

Mer läsning

Annons