Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maya och abborrarnavann Fina fisken-final

Fyra-åriga Maya gillar att följa med pappa Morgan och fiska. Och det är ju inte så konstigt, för det nappar för det mesta under fiskeutflykterna.

Annons

I slutet av sommaren tog Morgan Adolfsson bilden ”Mat för en vecka” i samband med en fisketur till Sydnärkesjön där de brukar fiska.

– Vi fick nog upp 20 matabborrar den dagen. Maya fiskade upp några av dem. Hon var eld och lågor, berättar Morgan Adolfsson.

Han skickade in bilden till ”Fina fisken” på na.se, dit det under våren och sommaren skickades in fler än 200 fiskehistorier. Redaktionen valde ut bilden på Maya och alla abborrarna, och ytterligare nio fiskehistoriebilder, till en finalomgång där läsarna fick rösta fram säsongens bästa.

31 procent av rösterna

928 röster avgavs och 31 procent av rösterna gick till Morgan Adolfssons bild. Det blev en jämn fajt mellan Morgans bild och en bild på en fiskare med en sexkilos gös i famnen. Gösbilden fick 30 procent av rösterna.

– Vi har följt omröstningen. Maya har hela tiden sagt att min bild var bäst och att alla de andra var fula, skrattar Morgan.

Maya har varit med ut och fiskat i stort sett sedan hon lärde sig att gå. De två senaste vintrarna har hon varit med och pimplat.

– Då måste vi få fisk direkt för att hon ska tycka att det är kul. Men det får man ju, som tur är, oftast när man pimplar.

Rosa kastspö med rulle

Morgan har fixat till ett spö som lilla Maya kan hantera, men hon önskar sig ett nytt.

– Ett rosa! Det finns såna. Maya har sett ut ett.

Så förstapriset i Fina fisken-finalen kommer väl till pass. Morgan Adolfsson får ett presentkort hos Jaktia.

Till omröstningen och bilder på alla finalisterna

Mer läsning

Annons