Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer snö – och vit jul är säkrad

Tidigt på torsdagsmorgonen når ett nytt snöfallsområde Örebro län. I de norra länsdelarna kan det komma upp mot en decimeter nysnö. Och snön får ligga kvar.

Annons

Vintern håller ett fast grepp över hela Sverige - och verkar inte släppa taget veckan in mot julhelgerna heller. Tidigt på torsdagsmorgonen når ett snöfallsområde in över landet västerifrån. Snövädret ser ut att ligga kvar under stora delar av torsdagen.

- I de norra delarna av Örebro län kan det komma upp mot en decimeter nysnö, medan det i de södra delarna, i Vätternområdena, troligen inte kommer mer än fem centimeter, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Ta det försiktigt

Den som har för avsikt att bege sig västerut eller mot Dalarna bör ta det försiktigt. Där räknar nämligen SMHI med att det lokalt kan falla upp mot två decimeter nysnö.

I samband med snöfall under morgondagen kommer temperaturerna tillfälligt att mildras.

- För Örebro län kan man nog räkna med två till fem minusgrader, men framåt helgen blir det återigen kallare i samband med ett nytt högtrycksområde. I början av nästa vecka kan det lokalt åter bli ned mot 20 minusgrader, säger Alexandra Ohlsson.

Det låter som om vi kan räkna med en vit jul i Örebro län?

- Ja, det ser lovande ut. Kylan ser ut att hålla sig kvar, men hur det blir med molnigheten då vi närmar oss julafton är ännu mycket osäkert, säger Alexandra Ohlsson. 

Mer läsning

Annons