Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metalltjuvar misstänks ligga bakom polisskott

Det finns ett samband mellan lastbilen som rammade polisbilen i Karlskoga och den dikeskörda BMW:n i Kopparberg.
Troligen är det metalltjuvar som varit i farten.

Annons

Polisen är nu säker på att det finns ett samband mellan händelserna i Karlskoga och Kopparberg lördagsmorgonen den 25 februari.

– De hänger ihop. Det rör sig nog om personer i samma gäng, säger Lars-Olof Lundh, chef för Örebropolisens enhet för grova brott.

Vet ni exakt vilka personer det rör sig om?– Nej, men vi vet var bilarna kommer från och utifrån det kan vi dra vissa slutsatser. BMW:n var stulen i Göteborg medan dragbilen stals i Lidköping och trailern i Otterbäcken. Trailern var lastad med metall och troligen var det just metall man var ute efter även i Karlskoga.

– Syftet kan givetvis vara att lasta på ytterligare metaller. Det fanns sådan stöldbegärlig egendom i det industriområdet.

Nu hann tjuvarna aldrig stjäla något, eftersom de blev upptäckta av polisen. Men när poliserna försökte stoppa tjuvarna rammades deras bil av lastbilen. En polis avfyrade ett skott mot lastbilen men tjuvarna kom undan. Senare hittades lastbilen 800 meter från området. Polisen är nu säker på att den eller de som fanns i lastbilen hoppade in i en väntande bil – BMW:n – och åkte mot Kopparberg. Där hittades den dikeskörd vid 06.30-tiden på lördagsmorgonen.

I bilen fanns ett mystiskt föremål som polisens bombgrupp sprängde. Polisen har inte kunnat klarlägga vad det var och om det ens var ett farligt ämne.

– Det rörde sig i varje fall om mycket små mängder, säger Lundh. Rikslarm har gått ut efter tjuvarna men fortfarande är polisen osäker på hur många personer det rör sig om.

Mer läsning

Annons