Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meteorologen om påsken: "Aprilväder"

I april är vädret känt för att vara ostadigt. I påsk finns till och med risk för snö.– Typiskt aprilväder med soligt väder, stackmoln som växer till, lokala regnskurar och snöbyar, säger meteorologen Maria Jönsson.

Annons

Även om solen skiner under långfredagen drar kallare luft ner norrifrån. Under dagen kan en del stackmoln växa till - och det finns risk för lokala snöbyar, enligt prognosen.

– Det är större risk i de östra delarna av länet än i de västra delarna. Men i huvudsak får ni uppehåll, säger Maria Jönsson, meteorolog på väderföretaget Foreca.

Det blir mellan fem och sju plusgrader på fredagen. Efter en natt med minusgrader fortsätter det kyliga vädret att dominera. Även på lördag finns det risk för regnskurar eller snöbyar. Temperaturen ligger mellan fyra och sex plusgrader.

På söndag blir det mellan fyra och sju plusgrader. Det blir uppehållsväder med ökad molnighet under dagen.

Men i början av nästa vecka ser kallduschen ut att avta - temperaturerna stiger och det kan bli omkring tio grader varmt, under måndag till onsdag.

Trots det finns risk för snöfall.

– På annandagen är det fortsatt molnigt väder. Det kan vara något snöfall eller regn över de norra delarna av länet, säger Maria Jönsson.

NA:s vädersajt hittar du lokala prognoser för de kommande dagarna.

Mer läsning

Annons