Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljömålsarbetet går för sakta

Länsstyrelsen i Örebro jobbar på bra med miljömålen och två tredjedelar av de regionala miljömålen har en positiv riktning.

Annons
Delmiljömålen för förnybar energi är uppnådd men jordbrukets påverkan på miljön har haft en negativ utveckling.

– Men förbättringarna går för långsamt. Bara 38 procent av målen har uppnåtts, konstaterar miljömålssamordnaren på Länsstyrelsen i Örebro län, skriver Ylva Gjetrang på Länsstyrelsens hemsida.

Enligt den uppföljning som Länsstyrelsen gjort av miljömålen visar att Örebro län följer en utveckling som många andra län men att vi sticker ut vad gäller skyddandet av naturvärden. Örebro län är det enda län i Sverige som nått målet för att göra om områden i tillräcklig utsträckning till naturreservat till 2010. Andra delmål de uppfyllt är bland annat att öka andelen förnybar energi. Däremot har länet inte klarat av att minska utsläppen från transporter.

En anledning till att Länsstyrelsen anser att arbetet gått för sakta är att man kommit igång sent eller att man inte gjort tillräckliga ansträngningar för att nå miljömålen. En del som har stannat upp i utvecklingen är miljön inom jordbruket som påverkar många miljömål.

Mer läsning

Annons