Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade med tillhyggen och bröt ner familjen under flera år – åtalas för grov fridskränkning

Under flera års tid misstänks pappan i familjen att ha misshandlat sina barn och deras mamma både fysiskt och psykiskt. Framför barnen ska han upprepade gånger ha sagt till mamman att hon är ful, dum och sinnessjuk och att han ska knäcka henne psykiskt. Nu åtalas mannen för flera fall av grov fridskränkning och ofredande.

Annons

Enligt åtalet ska misshandeln ha pågått under flera års tid och varit systematisk. Länsbon som är i 40-årsåldern ska bland annat upprepade gånger ha knuffat in ett av barnen i en vägg så att han fallit till marken, kastat ett bollracket på honom och systematiskt uttalat att han är efterbliven och misslyckad.

Mot ett annat av barnen ska mannen ha misshandlat honom så att han fallit till marken och sedan kastat omkring honom, och även där uttalat samma typ av kränkningar.

Mannen ska också vid ett tillfälle ha kastat en spade mot barnen, som träffade en av dem.

Till barnens mamma ska mannen bland annat ha uttalat ”rör mig så jag kan misshandla dig ordentligt sedan”. Han ska också enligt åtalet uttryckligen ha sagt att han ska knäcka henne psykiskt.

Nu åtalas mannen för grov fridskränkning under flera punkter eftersom misshandeln har varit systematisk och riktad mot barnen i deras hem. Han åtalas också för misshandel, ofredande och olaga hot. Mannen nekar till alla anklagelser.

Foto: Jonas Ekströmer.

Mer läsning

Annons