Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mor och son fällda för alkoholaffärer

En kvinna och hennes vuxne son döms tillsammans för olovlig försäljning av alkohol.

Annons

Kvinnan döms också för innehav av starköl, vin och sprit som, enligt Örebro tingsrätt, var avsedd för försäljning.

I bådas fall handlar det totalt om närmare 300 liter starköl plus 20 liter starksprit och 10 liter vin.

Straffen blir villkorlig dom och 80 respektive 60 dagsböter.

113 liter starköl och nära 20 liter sprit finns i beslag och återlämnas inte, innehållet hälls istället ut. 4 000 kronor som beslagtagits återlämnas heller inte.

50-årsfest

Mamman säger att hon köpte för att ha till sin 50-årsfest, men att hon började sälja av det som levererats till hennes hem.

Hon berättade vid rättegången att hon lämnade 10 000 kronor till en person som skulle göra inköp i Södermanland, var och av vem säger hon att hon inte vet.

Men tingsrätten konstaterar i domen att sonen sålt till mamman och att hon sedan sålt vidare. Kvinnan uppgav att hennes försäljning inte var planerad, utan att avsikten var att allt skulle gå till en rejäl fest och att allt levererades till hennes bostad.

En köpare var en 19-årig kvinna och en annan en kvinna som nyss fyllt 20.

En tredje köpare säger att kvinnan som nu dömts frågade om hon ville köpa och att hon köpte 16 plattor öl och lite vin. Betalningen per platta öl ska ha varit omkring 160 kronor. De två andra som sagt att de köpt berättade också om inköpen och om hur allt stod klart för leverans.

Polisen stoppade en köpare på hemvägen. Polisen hade haft spaning mot kvinnans bostad.Tingsrätten dömer kvinnan för olovlig försäljning av 175 liter starköl och innehav av ytterligare 113 liter. Sonen döms för försäljning av 288 liter. I domen ingår också partiet med vin och starksprit.

Mer läsning

Annons