Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möt dig själv på fyllan

Skulle du vilja möta dig själv på fyllan? Nu finns appen som filmar dig under festen och sedan levererar filmen morgonen efter - med dig själv som frontfigur.

Annons

Enligt en undersökning som skaparna bakom appen har låtit göra, tror ungefär hälften av de tillfrågade att andra uppfattar en på samma sätt som man själv gör, även om man är berusad.

-Man blir inte alltid så trevlig och attraktiv när man är berusad som man kanske tror. Med Fyllekameran kan alla enkelt låta sitt nyktra jag möta sitt berusade jag, menar bolaget bakom appen.

Systembolaget bakom app

Det är dotterbolaget till systembolaget, IQ-initiativet AB, som ligger bakom den nya applikationen till målgruppens smartphones.

Tanken är att användaren under en festkväll ska bli filmad av sin telefon, som tolv timmar senare skickar den klara filmen. Man ställer själv in vilken tid som inspelningen ska börja och godkänner att inspelningen startas.

-Unga vuxna är en grupp som dricker mycket alkohol och många riskerar tyvärr att hamna i en skadlig konsumtion. Med appen Fyllekameran vill vi använda en ny kanal för att på ett lättillgängligt sätt få unga vuxna att reflektera över sin alkoholkonsumtion, säger Magnus Jägerskog, VD på IQ.

Mer läsning

Annons