Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätbedragare lurade över 50 personer

Under ett år lurade nätbedragaren folk från hela Sverige.
Nu har han dömts för bedrägeri mot över 50 personer.

Annons

Tillvägagångssättet var detsamma hela tiden. Den 37-årige mannen registrerade sig i en annan persons namn på internetsidor som Tradera och Blocket. Därefter lade han upp annonser där grejer bjöds ut till förmånliga priser.

Mer än 50 personer nappade och betalade in pengar i förskott till 37-åringen.

Några varor fick de dock aldrig. De existerade över huvud taget inte.

På det här sättet lyckades mannen, som bor i norra länsdelen, lura till sig nästan 150 000 kronor under ett års tid.

Trots att 37-åringen åtalades i somras för flera bedrägerier fortsatte han att begå brott. Det ledde till att han häktades i december och därefter åtalades för ytterligare ett stort antal bedrägerier.

Nu har mannen dömts till tio månaders fängelse. Han ska också betala tillbaka pengarna som han fick från de kunder han blåste.

I domen skriver Örebro tingsrätt att 37-åringen varit mycket förslagen eftersom han flera gånger använt sig av falska personuppgifter. Han har också anpassat identiteten efter den typ av vara som han låtsades sälja.

”Brottsligheten har satts i system och har tillsammans avsett ett inte helt obetydligt belopp” står det i domen. Även de vars identitet han stulit har råkat illa ut, eftersom de polisanmäldes av de lurade köparna.

37-åringen, som tidigare är dömd för ett stort antal brott, erkände allt under rättegången. I polisförhör har mannen förklarat sitt agerande med att hans livssituation tvingade honom att begå de här brotten. Enligt en utredning gjord av frivården uppges 37-åringen vara spelmissbrukare.

Mer läsning

Annons