Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 kandidater till Norapriser

Nu har tiden gått ut för att nominera kandidater till årets idrottsprestation, årets föreningsledare och årets idrottsledare.

Annons

Föreningsassistent Kristine Andersson berättar att kultur- och fritidsförvaltningen fått in fem nomineringar till årets idrottsprestation, tre till årets idrottsledare och fem till årets föreningsledare.

– Vi har fått in fler förslag i år än vad vi fick i fjol, konstaterar Kristine Andersson.

Förutom dessa nomineringar kommer även politikerna i kultur- och fritidsnämnden att nominera egna kandidater. Vilka som får årets utmärkelser beslutas av nämnden den 13 oktober. Prisutdelningen sker på kommunfullmäktigemötet i december.

Sedan 2008 har kommunen årligen delat ut pris till personer som gjort något extra för idrotten. Förutom äran och diplom får årets idrottsprestation och årets föreningsledare ett konstverk av en lokal konstnär. Och årets idrottsledare, en man och en kvinna, får ett utbildningsstipendium på 5 000 kronor vardera.

I fjol gick årets idrottsprestation till skytten Isak Carlsson efter sina framgångarna både på junior- och seniornivå och året föreningsledare till Vivi Jacobsson efter 62 aktiva år inom gymnastiken i Nora. Årets manliga idrottsledare blev Morgan Eriksson, aktiv inom flickfotbollen. Och årets kvinnliga idrottsledare blev Johanna Sjölander, för att ha fått fart på bandyskolan.

Mer läsning

Annons