Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Danielsson  blir ny bildningschef

Anders Danielsson blir ny bildningschef i Nora. Han kommer närmast från Kunskapsskolan i Örebro, och räknar med att börja i Nora i augusti.

Annons
Anders Danielsson.

Mot slutet av rekryteringsprocessen stod valet mellan tre kandidater.

Att det till slut blev Anders Danielsson som fick jobbet som bildningschef i Nora förklarar barn- och utbildningsnämndens ordförande Gabrielle Peteri (FP) med att han verkar ha en tydlig bild av en målstyrd skola och av hur man jobbar med det på bästa sätt.

Gabrielle Peteri påminner om att politikerna har som mål att nå ett bättre resultat i Noras skolor.

– Vi ansåg att Anders är den kandidat som på bästa sätt kan ta oss dit, säger hon.

– Jag tror att han kommer att ta med sig mycket idéer och goda tankar från Kunskapsskolan och bidra med en del nytänk i Nora.

Anders Danielsson har arbetat som både lärare och rektor i Askersund innan sina åtta år på Kunskapsskolan, där han arbetat som rektor i Enköping, Västerås och nu senast Örebro. Kunskapsskolan är en friskola med 30 skolor runt om i landet, vars idé bygger på att utgå från elevens behov och låta eleverna jobba i sin egen takt.

– Det ska bli jättespännande att komma till Nora. Det är en kommun som har gott rykte när det gäller barnomsorg och skola, men som inte ligger lika bra till resultatmässigt. Det ser jag fram emot att få vara med och utveckla, säger han.

Anders Danielsson bor i Örebro och räknar med att pendla till jobbet i Nora. På ledig tid säger han att han tycker om att cykla, springa, spela golf, umgås med barnbarnen och vara vid sommarstugan utanför Askersund.

Mer läsning

Annons