Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrik förening rustar upp hallen

Nora lawn tennisklubb firar 110– årsjubileum med att investera i nytt golv och ny belysning i tennishallen.

Annons
Syskonmatch. Stina Larsson, 7 år, spelar tennis tre gånger i veckan och har spelat så länge hon kan minnas. Här mot storasyster Sanna Larsson.

Med sina 110 år är Nora lawn tennisklubb bland de äldsta föreningarna både i Nora och tennissverige.

Klubben har 170 medlemmar, varav ett 40-tal är barn och ungdomar som ingår i olika träningsgrupper. Ett lag med P13-killar vann nyligen sin serie i Östligan. Några av klubbens äldre ungdomar har i juni lett en tennisskola för både nya tennisspelare och dem som spelat lite förut.

Rustar hallenI sommar blir det mycket utomhusspel. Klubben rustar den 20 år gamla tennishallen genom att byta ut golvet och belysningen.

Charlie Pettersson som är ordförande i klubben har spelat dubbel i olika konstellationer i 40 år.

– Vi har medlemmar som spelar regelbundet här från sjuårsåldern upp till över 80, berättar han.

Sjuåriga Stina Larsson har spelat tennis så länge hon kan minnas. Hon är i tennishallen tre gånger i veckan, ofta med pappa Per-Anders Larsson som är instruktör i klubben och med storasyster Sanna. Barbro Engberg har spelat tennis sedan 70-talet och kommer fortfarande regelbundet till tennishallen. Det gör även Lars-Åke Bohman.

– Jag är uppvuxen vid den gamla tennisbanan och började med att sopa åt farbröderna där när jag var liten grabb. Det har blivit många år med tennisen och än har jag inte en tanke på att lägga av, säger han.

Barbro Engberg, Lars-Åke Larsson och Charlie Pettersson samt Maria Larsson med barnen Samuel, Stina och Sanna är flitiga spelare i den 110-årsjubilerande Nora lawn tennisklubb.

Mer läsning

Annons