Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal: Lämnades naken i snön för att dö

I stort sett naken och halvt ihjälslagen lämnades 20-åringen vid vägkanten i flera minusgrader.
Då ska en av gärningsmännen plockat fram en kofot och slagit det redan livlösa offret i huvudet – med kraftiga skallskador som följd.
Nu har fyra män åtalats för det uppmärksammade fallet utanför Nora i början av året.

Annons
Det var här på länsväg 244 som 20-åringen hittades.

Det var en natt i slutet av januari som den 20-årige Norabon hittades kraftig nedkyld och svårt misshandlad vid vägkanten på länsväg 244 strax söder om Nora. Mannens skador var direkt livshotande och han opererades akut på USÖ. 

Några veckor senare greps fyra män och häktades för bland annat mordförsök och människorov. Och i dag kom åtalet mot männen. Enligt åklagaren åkte de fyra männen till Nora för att träffa 20-åringen. Två av männen ska ha varit mer aktiva i misshandeln, som dels skett utomhus och dels i en av männens bil. Den 20-årige Norabon fick ta emot både slag och sparkar mot kropp och huvudet när han stod och låg ner på marken. Offret ska också ha fått ett skjutvapen riktat mot sig under misshandeln.

Den utdragna misshandeln fortsatte under kvällen och vid midnatt stannade bilen till vid en busshållplats på länsväg 244 vid Stora Mon strax söder om Nora. Då ska den svårt misshandlade och medvetslösa 20-åringen släpats ut från bilen, klätts av nästan alla kläder och dumpats vid vägkanten i flera minusgrader och kraftigt snöfall.

Men det var inte slut där. För enligt åtalet hämtade då en av männen en kofot i bagageluckan och slog 20-åringen i huvudet, med kraftiga skallskador som följd. Enligt åklagaren har de två männens avsikt varit att döda 20-åringen eftersom de lämnade honom kraftigt misshandlad och livlös i snön. De två åtalas nu för mordförsök och grov misshandel. En tredje man i gänget åtalas för medhjälp till mordförsök och alla fyra misstänks nu för människorov.

Läs mera om fallet, med intervju med åklagaren, i lördagens NA, som man också kommer att kunna läsa digitalt. En 24-timmarsinloggning för läsning av NA digitalt kan du skaffa här.

Mer läsning

Annons