Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attendo upp på socialnämnden

Nu tar socialnämnden upp Attendofrågan på torsdag och då lär det bli diskussioner. S och V tänker säga nej. Moderaterna är för, förklarar Tom Rymoen (M), socialnämndens ordförande.

Annons
Tom Rymoen (M) ordförande för socialnämnden är för att teckna ramavtal med Attendo.

– Vi tycker givetvis att vi ska kunna genomföra det här, och får vi minsta lilla antydan om att det inte är bra då använder vi oss inte av dem, säger han.

Det handlar om ett ramavtal för kortidsboende i Örebro hos det omdiskuterade vårdbolaget Attendo.

– Vi ska inte långtidsplacera människor, det är korttidsplatser för utskrivningsklara från sjukhuset när vi inte kan ordna det på annat sätt hemma. Vi förbinder oss inte att betala något eller placera en enda person där, säger han.

Tom Rymoen anser att frågan blivit politisk eftersom det är val snart.

– Det här är en hur- och vem-fråga, men blev ett moraliskt dilemma för att företaget heter Attendo och då blev det politiskt.

Nora ska ha offentlig verksamhet i kommunal regi som täcker basbehovet, menar han, men när det uppstår situationer är det nödvändigt med fler aktörer som kan gå in och avlasta.

– Och det är viktigt med valfriheten. Säger vi nej till alla privata aktörer blir det som att gå till affären och få en enda limpa att välja på.

Socialnämndens möte på torsdag i Hjernet är öppet för allmänheten och börjar kl 13.

Mer läsning

Annons