Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn bygger robot av teknikskrot

Gamla telefoner, dataprylar och en kaffekokare har fått nytt liv hos förskoleklassen i Gyttorp. De har byggt en robot som är större än fröken.

Annons
Av trasiga teknikprylar hemifrån har förskoleklasen på Gyttorpsskolan byggt en robot. Här dansar klassen till sin egna robotsång.

– Vi samlade saker hemifrån, såna som såg hela ut men som inte funkade, berättar Gabriel Lirstrand.

– Sedan kollade vi på sakerna för att se vart allting skulle vara, säger Mariah Frans.

– Vi byggde tillsammans. Vi limmade mycket och då fick man hålla länge för att det skulle fastna, förklarar Aprilia Fellebro.

Gyttorpsskolan fick nyligen pris för sitt teknikarbete och förskoleklassen har inte bara byggt en stor robot, de har också skrivit en robotsång, ritat robotar och funderat över vad olika robotar kan göra. Milena Portillas robot skulle städa, bygga bilar och flyga till solen medan Ermias Estefanos robot skulle kunna prata alla språk i hela världen. Klassen har pratat mycket om återvinning och om vad man gör med trasiga teknikprylar man inte vill ha längre.

Roboten har en bandspelare som mage och eleverna ska spela in ljud så att roboten kan prata. Snart ska de också bjuda in föräldrarna för att visa upp roboten och allt de jobbat med runt den.

– Tänk om vi skulle sälja roboten sen, för fem miljarder. Tänk vad mycket leksaker vi kunde köpa då, funderar Emilijus Knezevicius.

Mer läsning

Annons