Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn ordnar loppis för barn

Nallar, bilar, böcker och dinosaurier byter ägare när Järntorgsskolans storfritids ordnar loppis för en eftermiddag.

Annons
Mattias Holm känner på ett gevär han är lite intresserad av att köpa av en fritidskompis.

Fritidsbarnens loppis arrangeras för andra året och är en del i Järntorgsskolans arbete med entreprenörskap. De har förberett sig länge, rensat ur leksaker, filmer och böcker som de tröttnat på men som är fina nog att någon annan kan vilja köpa dem. De har funderat över priserna – hur gör man för att sälja som bäst? Sedan har de märkt varje pryl med en prislapp och placerat ut dem på bord i långa rader.

Batman och Shrek

– Jag säljer lite Batmanfigurer, drakar, smågubbar, Shrek och några flygplan. Det är saker som jag har tröttnat på att leka med, säger Petter Steiner.

Han delar första bordet innanför dörren med Tilda Jansson som säljer gosedjur blandat med helt nya mössor som hennes mamma sytt.

Astrid Gunnarsson stannar till och kikar runt bland figurerna på bordet framför Petter Steiner – lyfter, granskar, ställer tillbaka och lyfter på en annan.

– Jag bestämde mig för en sorts drake. Den ser lite cool ut. Jag ska ha den till min Bella Sara-borg, berättar Astrid Gunnarsson efter avslutad affär.

Gevärskund ångrar sig

På andra sidan rummet provar Mattias Holm ett gevär som är till salu hos en av kompisarna. Han är lite intresserad, men ångrar sig. På sitt eget bord säljer Mattias Holm bland annat pokémonkort, bilar och dinosaurier.

– Det som är så bra med loppis är att man både får pengar och blir av med sånt som man inte använder längre, säger han.

Astrid Gunnarsson köper en liten drake av Petter Steiner när Järntorgsskolans storfritids har loppis.

Mer läsning

Annons