Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om LOV får vänta

Diskussionerna om att lägga ut servicetjänster på entreprenad inom hemtjänsten fortsätter. Utredningen är klar och på nästa möte ska socialnämnden ta beslut.

Annons

Följetongen fortsätter. Tom Rymoen (M) ville utreda lite till – om möjligheten att även lägga ut omsorgstjänsterna på entreprenad.

Utredningen som utredaren Jukka Tekkonen gjort är klar. Bland nackdelarna är att servicetjänsterna är så liten del av verksamheten i Nora att det skulle kunna bli svårt att locka eventuella entreprenörer. Så varför inte komplettera utredningen till att gälla även omsorgstjänster? föreslår Tom Rymoen. Det skulle ju kunna öka underlaget och därmed intresset för eventuella entreprenörer.

Men Helena Vilhelmsson (C) som brinner för att införa LOV och valfrihet för servicetjänster inom hemtjänsten vill inte förhala processen ytterligare.

– Vi har utrett det här i två års tid, nu får det vara nog.

Utredningen är väldigt bra tycker hon.

– Jag ser verkligen jättemånga fördelar, kvinnligt företagande, valfriheten, och nackdelarna är hanterbara. Jag föreslår att ge förvaltningen i uppdrag att förbereda införande av LOV hösten 2014.

Men Tom Rymoen vill ha ett beslutsunderlag och därför vänta med beslut till nästa nämndmöte. Efter en stunds diskussion ställde sig Helena Vilhelmsson bakom det – under förutsättning att det verkligen blir ett beslut på nästa möte.

– Och jag vill ha det på pränt.

Mer läsning

Annons